11 Mayıs 2013 Cumartesi

Kamışla Fırlatma Teknikleri

Arkadaşlar yeni bir kamış kullanıcısı olarak oltayı en uzağa nasıl atabilirim diye araştırdım (halen el kasnağa sarılı oltayı kamıştan daha ileri atıyorum). adresinden alınmış bir yazıyı çevirmeye çalıştım. Benim gibi yeni kullanıcılara faydası olabilir.
Bu teknikle kamışa 270 derece civarında bir açı vererek santrifüj kuvvetiyle kamışın uzak mesafelere nasıl atılabileceği anlatılmış. Tekniği yazan Bob D’Amico santrifüj kuvvetin kamışla olta fırlatmada anahtar olduğunu ve uzak mesafelere ulaşabilmek için çok özel donanımlara gerek duyulmadığını belirtmiş. Aşağıda anlatılanların tümünde sağ elini kullananlar baz alınmıştır.

1- Yüzünüz suya bakacak şekilde durun. Sol ayağınızı öne doğru alın ve ağırlığınızı sağ ayağınıza vererek arkaya doğru yaslanın
2- Sonra ayaklarınız sabit kalacak şekilde vücudunuzun üst kısmını kalçalarınızı döndürerek sağa doğru çevirin. Şimdi ilk pozisyona göre 180 derecelik bir açıyla vucudunuz yana bakıyor.
3- Kamışınızı arkaya saat 3:00 pozisyonuna getirerek kurşunu yere oturtun. Kamış ise saat 1:00 pozisyonunda olmalıdır. Bu suya bakan pozisyonunuza göre yaklaşık 200 derecelik bir açıya denk gelir.
4- Kamışı sol kolunuz sağdan daha yukarıda kalacak şekilde ve ucu aşağıya bakacak şekilde tutun.Doğal olarak sağ kolunuz daha altta ve düz kalacaktır.
5- Kurşun yerde ve misinina gergin olarak atışa hazırlanın. Vücudunuzu kalçalardan çevirerek atışa başlayın.Vücudunuz dönerken kollarınız ve kamış arkada kalacak şekilde öne doğru çekilirler. Daha sonra kollarınız yukarıya doğru kalkarak yumuşak bir yukarı yay şekli çizecektir.
6- Vücudunuz suya doğru döndüğünde vücut ağırlığınız ön tarafa sol ayağınıza kaymalıdır. Sol kolunuzu aşaıya göğsünüze doğru çekin. Sağ kolunuzu iktirerek kamışa ilave bir güç verin ve misinayı bırakın.
7- Kamışınızın ucunu yüksekte sabit tutarak atış hedefinize doğru bakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder