11 Mayıs 2013 Cumartesi

Lüfer Avcılıgı


Lüfer Avcılıgı


Lüfer çok kurnaz ve akıllı bir balıktır.Onu yakalamak için en az onun kadar uyanık olmalısınız.Kıyıdan yapılan avcılıkta klasik olarak 2 iğneli yani hırsızlı mantarlı olta takımı kullanılır.Bu takımı balık malzemesi satan her yerde bulabilirsiniz.Benim size tavsiyem olta takımlarını kendiniz hazırlamanız olacaktır.Bu takımı hazırlarken düşünmeniz gereken en önemli 2 husus lüferin kurnaz olduğu ve hazırladığınız olta tel dahi olsa bu oltayı bir şekilde deforme edip oltadan kurtulabileceğidir.
İkinci adımda hazırladığınız takıma bağlayacağınız yemin duruşu ve cazibesi çok önemlidir.Pek çok kişi bilse de yine de anlatmakta fayda var ki lüfer oltasında mevcut bulunan mantarın amacı yemi hava da tutmak ve balığın ilgisini çekmektir.Üzerine sarılı folyo da yine ilgi çekmek amaçlıdır.Yeminizi bu düzene taktığınızda ortaya çıkan sonuç iğnelerin yem içerisinde gizlenmiş olması ve iğneler arasında ki misinanın balığın dişleri ile kesemeyeceği şekilde gizlenmesidir.
bluefish2
İpucu :
* Bu balığı yapay yemler ile de yakalayabilirsiniz.Benim en çok tercih ettiğim yapay yem Yo-Zuri Tobimarı Junior F105 modelidir.Yeşil ve Mavi modellerini kullanabilirsiniz.
* Yem takarken 6-7 cm lik balıkları fleto yapmak yerine karnını açıp iğneleri ağız kısmından geçirerek gövde içinden sırtına saplarsanız av veriminiz % 100 artacaktır.
* Boyu 20-25 cm olaran balıklar için siyah 4-6 numara arası iğneler kullanmanız av veriminizi arttırır.
* İğne alırken pahalı marka ve modeller almak yerine CROWN marka ince iğneler kullanmanız hem cebinizi hem de balığınızı üzmez.
bluefish3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder